JINC en Natuurmonumenten Aan de slag voor het goede doel

Een primeur: sinds 2020 kan iedereen bij Technische Unie een goed doel opnemen in zijn of haar PM-afspraken. Natuurmonumenten bijvoorbeeld. Met een zaag in de hand en de voeten in de modder aan de slag met natuurbeheer. Of JINC: jongeren begeleiden bij een goede start op de arbeidsmarkt.

Een veelbelovende start

Maar liefst 205 collega’s gaven zich op voor een van de twee organisaties. Een veelbelovende start, totdat corona aan de deur klopte. De activiteiten voor Natuurmonumenten moesten helaas worden stopgezet. JINC ging over op digitale bijeenkomsten. Zo konden enkele TU-collega’s toch met hun pupillen aan de slag. En dat leverde mooie ervaringen op!

Lees het verhaal van Joyce, die vier vmbo-ers onder haar hoede kreeg. En het verhaal van Patrick, die Technische Unie introduceerde op zijn eigen lagere school.

Joyce Leijder

Management assistent “Ik was afgelopen jaar carrièrecoach op het Lumion College in Amsterdam West. Daar heb ik vier leerlingen van 15/16 jaar begeleid bij hun schoolkeuze voor na het VMBO

Patrick van Loon

Verkoopleider VK Tilburg “Ik ben carrièrecoach in groep 8 van de Sint Hubertusschool in Tilburg. Mijn eigen lagere school! Ik laat de kinderen zien en ervaren hoeveel verschillende banen en beroepen er allemaal bestaan.

Wil jij je ook inzetten?

Dat waarderen we zeer bij Technische Unie! Kijk op ons intranet en lees over de mogelijkheden. Maak een keuze en bespreek het met je leidinggevende. En voor je het weet zet jij je ook in voor een betere samenleving.