Verhuisbericht uit Amsterdam

Coronaproof een SC verhuizen? Geen punt bij TU!

Amsterdam

Nieuw adres: Basisweg 75

Biedt onderdak aan: verkoopkantoor, overslagpunt, servicecentrum en afdeling Formulebeheer

In het kort

  • OP: 24 deuren
  • VK: 1230 m2
  • SC: 1230 m2
  • Multifunctioneel dak met zonnepanelen, parkeerplaatsen en een daktuin met picknicktafels
  • Duurzaam gebouwd met zonnepanelen en warmtepompen

Daar gingen ze dan, eind november tot midden december: achtereenvolgens SC Sloterdijk, OP Amsterdam, OP Haarlem, VK Zaanstad én VK Wenckebachweg. Eén voor één namen trokken ze uit hun oude, soms krap bemeten onderkomen naar het glimmende nieuwe pand aan de Basisweg. Het SC lichten we er hier uit. Want hoe verhuis je een compleet SC in coronatijd?

Dat is een hele operatie. Niet alleen moeten ruim 10.000 artikelnummers worden uitgeruimd, verhuisd en 'ingevakt', dat moet ook allemaal coronaproof! Organisatorische breinen Henny Sweering (VK) en René Commandeur (Formulebeheer) hadden daarom van tevoren een compleet coronaprotocol ontworpen: vervoer naar de locatie, een werkwijze waarbij iedereen zoveel mogelijk individueel werkt, mondkapjes, en voor iedereen een eigen lunchpakketje.

Captains

Om alles goed te kunnen regelen waren op elke locatie Captains actief. Zo was er een Corona Captain, om iedereen af en toe even te helpen met de afspraken. Er was een Dolly Captain die alle groene bakken klaarzette voor de collega’s. En de vele Mogelijkmakers die altijd in hun eentje aan het werk waren in de artikelstraatjes van het SC. Voor iedere rol was een pet beschikbaar en de verhuizing verliep vlekkeloos.

Ook het OP soepel over

Ook voor het OP verliep de verhuizing gladjes: “Mede door de fantastische steun van verschillende afdelingen is dat gelukt”, aldus vestigingsleider Ruud de Jong. “De verhuizing was al maanden voorbereid. Samen met de teamleiders Pascal en Evind en een aantal topchauffeurs is uiteindelijk een goede verhuizing gerealiseerd. In de nacht van zondag op maandag is de operatie in het nieuwe OP om half twee gestart en goed verlopen.”

Tot slot de verkoopkantoren

Op 10 en 11 december hebben ook de verkoopkantoren Zaanstad en Wenckebachweg hun spullen verhuisd naar de Basisweg en was team Groot-Amsterdam op volle sterkte op de nieuwe locatie. Het servicecentrum aan de H.J.E. Wenckebachweg blijft op zijn vertrouwde plek bestaan.

Hoe bevalt je nieuwe werkplek?

“Wat ik een enorm pluspunt vind van de nieuwe vestiging is het contact met de buitenwereld door de enorme ramen in de winkel. Door die ramen ervaar ik een enorm gevoel van vrijheid. Verder werkt de ruime opzet en het hoge plafond erg prettig.”

____

Erik Esteie Medewerker Servicecentrum Sloterdijk