Dit is een prestatie van formaat: je vrachtwagens ’s ochtends vroeg laten wegrijden van de oude locatie, en ’s middags laten terugkomen op de nieuwe locatie. En dan in de tussentijd alle spullen overbrengen. OP Utrecht deed het.
Tot 5 juni was OP Utrecht gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide. Met 8 deuren en beperkte sorteerruimte was het niet meer te doen, vertelt vestigingsleider Roy Johannes. “Bij het laden van de wagens moesten we in shifts werken, de auto’s stonden bij toerbeurt aan het dok. En bij het uitsorteren moesten we goederen meerdere keren verplaatsen door ruimtegebrek.”
Zee van ruimte
Hoe anders is dat nu! Met 24 laaddeuren en een zee van ruimte voor het uitsorteren, hebben de collega’s van OP Utrecht een fijne nieuw werklocatie gekregen. “We kunnen de goederen nu gewoon uitsorteren en direct naar de juiste locatie rijden”, zegt Roy. “Alle auto’s kunnen tegelijk aan het dok staan. Daardoor hebben we kunnen groeien van 17 routes naar 18 routes plus 7 nachtroutes.”
Strak
Daar ging natuurlijk van alles aan vooraf. Vloerplan maken. Draaiboek invullen. Plan maken voor alle data-aansluitingen. En natuurlijk de uiteindelijke verhuizing. Alles moest over: van lengtekarren en klapbakken tot bureaus en printers.
“Dat hebben we gedaan op 5 juni”, vertelt Roy. “Tijdens de vlucht, met andere woorden de operatie ging gewoon door! ’s Ochtends hebben we goederen ontvangen en zijn de chauffeurs de weg op gegaan. Daarna hebben we met verschillende vrachtwagens alles verhuisd. ’s Middags kwamen de chauffeurs terug in het nieuwe pand. Dat was echt strak georganiseerd.”
Complimenten
Met een dikke pluim voor de teamleiders en de expeditiemedewerkers die in twee ploegen de verhuizing fysiek hebben uitgevoerd. Ook een compliment aan Jack Spetter die razendsnel en feilloos alle data-aansluitingen heeft gefikst. Roy wil ook nog graag Warner Belger van R&D Logistiek noemen, die heeft meegeholpen aan het vloerplan voor het OP.
“Vooral de regie bij de teamleiders was fenomenaal”, zegt Roy. “Zij hebben echt goed uitgevoerd wat we hadden bedacht en daar strak op gestuurd. Goed gedaan, complimenten!” Als je nu in OP Utrecht komt lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Een strakke maar relaxte operatie in een mooie ruime hal. “We hebben heel snel onze weg gevonden hier”, besluit Roy.
Dichter bij de business
Opleiding & Ontwikkeling verhuisde in april van Maarssen naar het nieuwe gebouw aan de Griffioenlaan in Utrecht. Een sprong voorwaarts, als je het aan opleidingsadviseur Jessica Blom vraagt.
“Op onze vorige locatie in Maarssen zaten we verstopt bovenin een gebouw, ver weg van de business van Technische Unie”, steekt Jessica van wal. “Bij ons was het een sport om elke dag even die ene langsrijdende TU-vrachtwagen te spotten! Verder kregen we er weinig van mee.”
Tijd om te verhuizen
Maar toen was daar het nieuwe pand, een eindje verderop aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Veel eerder dan verwacht ging Opleiding & Ontwikkeling niet als laatste maar als eerste over naar de Griffioenlaan. Door de lockdown waren er toch geen trainingen op locatie mogelijk, het nieuwe pand was klaar, een ander bedrijf wilde graag de oude ruimte overnemen, dus voilà.
“We hadden mooi de tijd om te verhuizen en alles op de nieuwe locatie werkend te krijgen”, vertelt Jessica. “Een verhuisbedrijf heeft onze spullen overgebracht. Dat is best veel: niet alleen tafels en stoelen uit de trainingsruimtes maar ook alle materialen die we gebruiken voor de assortimentstrainingen.”
Zwaaien naar collega’s
Lang heeft O&O niet kunnen genieten van de mooie nieuwe trainingsruimtes. In de zomer wordt er weinig getraind en in oktober ging alles weer op slot. “We geven nu sporadisch trainingen bij ons op locatie als het echt nodig is, bijvoorbeeld voor Transformatie TU”, zegt Jessica. “Alles op ruim 1,5 meter in kleine groepen en met voorverpakte broodjes bij de lunch.”
En op kantoor? “Heel fijn, er hangt een rustige, zen-achtige sfeer, zelfs als er groepen zijn. We krijgen veel meer mee van de business en dat begint al als je ’s ochtends aankomt. Je ziet de busjes van de klanten, je zwaait naar de collega’s van het SC en het VK en uit het raam zien we de vrachtwagens af en aan rijden. En dan zie je: dit is onze core business, hier doen we het voor!”